3 tips voor de aankoop van een brandwerende kast

Een brandwerende kast beschermt uw waardevolle documenten tegen brand. De binnentemperatuur van de kast blijft lager dan de temperatuur waarbij papier beschadigd, zodat de documenten bij hoge temperaturen beschermd kunnen blijven. Er is een groot assortiment aan brandwerende kasten beschikbaar, waardoor het lastig kan zijn om een keuze te maken. In deze blog geven wij 3 tips voor de aankoop van een brandwerende kast. 

1. Kies de juiste afmetingen en sloten

Een brandwerende kast wordt vaak aangeschaft voor het bewaren van belangrijke, waardevolle documenten. Bedrijven werken met onmisbare administratie, archief, en personeelsbestanden. Het is daarom belangrijk dat de kast groot genoeg is om alle documenten veilig in op te bergen. Naast de afmetingen van de kast is ook het slot van belang. Een slot moet vuur en waterbestendig zijn om de kast na de brand nog te kunnen openen. Ook gaat brand vaak gepaard met diefstal, waardoor een slot van hoge kwaliteit verstandig is. Zo is er bij Kantoormeubel4sale keuze tussen een slot met een dubbel-baard sleutel of een cijferslot. 

2. Kies de juiste bescherming

Als er brand uitbreekt, kunnen de gevolgen rampzalig zijn. Om ervoor te zorgen dat waardevolle documenten beschermd blijven, is het kiezen van een kast met de juiste bescherming van belang. Zo bestaan er brandwerende kasten met de standaardnorm, de DIN4102. Deze kasten zijn voorzien van dubbele wanden en brandvertragend isolatiemateriaal om een kortdurende, eerste bescherming te bieden. Ook zijn er brandwerende kasten met een LFS of een EN15659 norm. Deze kasten zijn uitvoerig getest door de kast gedurende 30 of 60 minuten in een brandhaard te plaatsen bij een temperatuur van 850 graden. Tot slot zijn er nog kasten die getest zijn aan de hand van de NT Fire test. Deze kasten bieden de hoogste bescherming en is getest bij 927 graden voor minstens 1 uur. Om de juiste kast te kunnen kiezen is het dus van belang om na te gaan welke bescherming voor jou belangrijk is. 

3. Beslis of er aanpassingen nodig zijn

Tot slot is het verstandig om na te gaan of de brandwerende kast extra functionaliteiten nodig heeft. Zo hebben de kasten standaard één of meerdere legborden, maar is het soms ook mogelijk om nog een apart afsluitbare binnenkast toe te voegen. Daarnaast kan er gekozen worden voor een uittrekbaar hangmappenframe voor archief. Ook is het mogelijk om een speciale kleur aan te vragen om de kast mooi te laten aansluiten bij uw kantoor. 

Vind je het toch nog lastig om de juiste brandwerende kast uit te kiezen? Kantoormeubel4sale staat voor je klaar. Neem vrijblijvend contact op met onze klantenservice of vul het contactformulier in. 

    Advies nodig?

    Wil je meer weten over onze diensten, producten of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op.

     

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *