Minder zitten is de weg naar fittere en productievere werknemers

Werknemers die vaker afwisselen tussen zitten, staan en lopen voelen zich fitter en energieker. Dit kan leiden tot meer productiviteit en betere prestaties op het werk! Naast de voordelen die gezien kunnen worden op de werkvloer, kan een werknemer die meer beweegt ook zijn kansen op type 2 diabetes, lage rugklachten, hart- en vaatziekten, depressie en zelfs sommige vormen van kanker verlagen. Meer bewegen op de werkvloer vraagt om gedragsveranderingen. Hier is een aantal tips om je werknemers fit en energiek te houden:

Zorg voor een zit-sta bureau dat makkelijk verstelbaar is

Om de schadelijke effecten van zitten tegen te gaan, is een werkplek waar ook staand gewerkt kan worden een must. Met een goed zit-sta bureau kan dit het makkelijkst bereikt worden. Ieder uur kan het best 45 minuten zittend gewerkt worden waarna er 15 minuten staand gewerkt wordt. Door het aanhouden van dit proces ieder uur kunnen veel negatieve effecten van te veel zitten verleden tijd worden!

Kantoormeubel4sale biedt bureaus die uw werknemers een plek geven waar ze zich echt kunnen concentreren. De zit/sta tafels maken het mogelijk om flexibel te wisselen tussen de optimale zit- en stahoogte. De bureau t-poot zit/statafel heeft 2 motoren die het bureau op gemakkelijke wijze kan verstellen tussen 3 memory posities. Hierdoor hoeft het verstellen van het bureau niet te lang te duren en gaat het niet ten koste van de productiviteit!

Besprekingen kunnen ook staand

De makkelijkste manier om ervoor te zorgen dat werknemers meer gaan staan is door telefonisch contact, maar ook vergaderingen staand te doen. Het maken van korte wandelingen door de dag heen kan de spieren soepel houden. Denk hierbij aan een middagwandeling. Besprekingen die niet in de vergaderzaal hoeven te worden gehouden, kunnen ook buiten worden gevoerd. Drie keer per week 40 minuten wandelen is al genoeg om de verbinding tussen de verschillende hersengebieden te verbeteren en creativiteit te stimuleren!

Maak het zitten comfortabel

Om zitten meer comfortabel te maken, is het belangrijk dat werknemers op goede bureaustoelen zitten die zijn aangepast op hun lengte, gewicht en de taken die ze moeten uitvoeren. Met een goede ergonomische bureaustoel kun je veel klachten door zitten voorkomen. De POLARIS bureaustoel is een Europese gecertificeerde bureaustoel (EN-1335 normering) met een netwave rug. Deze bureaustoel is verstelbaar in zithoogte, zitdiepte en armleggers, wat hem geschikt maakt voor iedereen.

Er zijn nog meer manieren om werknemers te stimuleren om meer te staan tijdens het werk, maar uiteindelijk is het hun keuze. Door de benodigde producten en nuttige informatie aan te bieden, kan echter al een grote stap in de juiste richting worden gezet. De bureaustoelen en bureautafels in ons assortiment sluiten goed bij elkaar aan, waardoor altijd een fijne werkplek kan worden gecreëerd. Met behulp van onze extra’s kun je de werkplekken nog verder optimaliseren!

Heb jij nog vragen over een van onze diversen producten, leveringen en retourmeldingen? Bekijk onze FAQ of neem contact op met onze klantenservice.

    Advies nodig?

    Wil je meer weten over onze diensten, producten of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *