De voordelen van een zit-sta bureau

Een typische kantoorbaan is voor de meesten van ons de dagelijkse norm. Helaas leidt stilzitten ertoe dat een groot deel van de werkdag ons lichaam inactief is. Noch ons lichaam, noch onze lichaamsbouw is gemaakt voor deze inactiviteit. Hierom zijn zit-sta bureaus populair geworden.

Zit-sta bureaus, ofwel in hoogte verstelbare bureaus, stellen werknemers in staat gemakkelijk van een zittende naar een staande positie over te schakelen. Deze bureaus zijn er in elektrische en handmatige varianten. Maar wat zijn de voordelen van een zit-sta bureau? In deze blog leggen wij u precies uit waarom en welke voordelen een zit-sta bureau heeft.

1. Zit-sta bureaus zorgen voor een actiever lichaam en meer calorieverbranding

Allereerst zorgen zit-sta bureaus ervoor dat uw lichaam actief is gedurende de dag en hierdoor meer calorieën verbrand. Hoewel lichaamsbeweging de meest effectieve manier is om snel calorieën te verbranden, kan gewoon staan in plaats van zitten ook gunstig zijn. In vergelijking met een middag zittend werk, blijkt eenzelfde hoeveelheid tijd staand doorgebracht meer dan 170 extra calorieën te verbranden. Dit is per week bijna 1000 extra verbrande calorieën!

2. Het gebruik van een zit-sta bureau kan de bloedsuikerspiegel verlagen

In een onderzoek, gepubliceerd in Medicine & Science in Sports & Exercise, zijn kantoormedewerkers met overgewicht twee vijfdaagse werkweken opgelegd. In de ene week zaten ze acht uur per dag achter een bureau te werken; in de andere week wisselden ze gedurende elke achturige dag 30 minuten zitten af met 30 minuten staan. Bloedmonsters werden geanalyseerd om te zien of er een verschil was in insuline-, glucose-, of triglycerideniveaus. Er was een significant verschil aangetroffen in de glucosespiegel na het nuttigen van een testdrankje, die met 11% verbeterde.

Over het algemeen geldt dat hoe meer uw bloedsuikerspiegel stijgt na de maaltijd, hoe slechter het is voor uw gezondheid. Hierom kan het afwisselen van zitten en staan tijdens uw werk, maar vooral na de lunch, voordelig zijn voor uw bloedsuikerspiegel.

3.Verhoogde productiviteit

Naast de gezondheidsvoordelen zouden in hoogte verstelbare bureaus ook de productiviteit van werknemers verhogen. Volgens een onderzoek uitgevoerd door Garland genaamd het ”Stand Up to Work onderzoek” rapporteerde 65% van de mensen met een zit-sta bureau na een jaar een verhoogde productiviteit en ook een beter concentratievermogen. bovendien zeiden ze dat ze actiever, frisser, leniger en energieker waren.

Vastzitten in één houding kan de hersenfunctie vertragen, waardoor mensen na verloop van tijd minder productief worden. Maar afwisselend zitten en staan zet de grootste spiergroepen van uw lichaam aan het werk, waardoor de bloedtoevoer naar de hersenen toeneemt. Werknemers melden vaak dat ze meer energie en minder vermoeidheid hebben door het gebruik van zit-sta bureaus, waardoor deze productiever kunnen zijn.

4. Staan kan rugpijn verminderen

Rugpijn is een van de meest voorkomende klachten van kantoorpersoneel dat gedurende de dag lange tijd zit. Om na te gaan of een sta-bureau hierin verbetering kan brengen, zijn verschillende onderzoeken gedaan bij werknemers met langdurige rugpijn. Deze onderzoeken hebben aangetoond dat het gebruik van een zit-sta bureau chronische rugpijn veroorzaakt door langdurig zitten drastisch kan verminderen.

5. Zit-sta bureaus geven werknemers meer controle over hun werkomgeving

Nu mensen de autonomie van thuiswerken hebben ervaren, eisen ze meer controle over hun werkomgeving. Uit onderzoek van Steelcase is gebleken dat dit een van de vijf kritische factoren is die, wanneer ze worden aangepakt, het gevoel over hun bedrijf zullen verbeteren. Werknemers die meer controle hebben over hun werkervaring zijn meer tevreden over hun werkplek en meer betrokken.

Vind uw zit-sta bureau bij Kantoormeubel4sale

Bij kantoormeubel4sale hebben verschillende zit-sta bureaus perfect voor de inrichting van uw werkruimte of thuiskantoor. Neem een kijkje in ons assortiment zit-sta bureaus, of bekijk ons aanbevolen elektrische zit-stabureau! Heeft u na het lezen van deze blog vragen, of heeft u hulp nodig bij het uitzoeken van uw ideale zit-sta bureau? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

    Advies nodig?

    Wil je meer weten over onze diensten, producten of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op.

    Dit bericht is gepost in Bureau. Bookmark de link.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *