Hoe kies ik een bureautafel?

Bureautafels kantoor

Voor elk kantoor, of dit nu een thuiskantoor of het kantoor van een bedrijf is, geldt dat een van de belangrijkste vragen is: Hoe kies ik een bureautafel? Logisch, want het is het belangrijkste stuk waar u al uw werk aan zult doen. Bij het vinden van het juiste bureau voor uw werk zijn er veel factoren waarmee u rekening moet houden, van opbergruimte tot stijl tot vorm. Hierom hebben wij onderstaand 5 tips op een rijtje gezet om stap voor stap te ontdekken welke bureautafel het beste bij u, uw werkruimte en werkstijl past!

1. Bepaal hoe u het bureau gaat gebruiken

Voordat u op zoek gaat naar een bureau, moet u bedenken waar het bureau voor wordt gebruikt. Gaat u veel creatief of financieel werk doen waarvoor u een groot oppervlak nodig hebt? Of werkt u vooral op uw laptop of computer? Begin hier met hoe u wilt dat het bureau voor u functioneert.

Gaat u werken op een laptop met monitor of op een desktop? Voor laptops is natuurlijk minder ruimte nodig, dus u kunt wegkomen met een kleiner bureau. Als u een desktop gebruikt of meerdere monitoren, wilt u een langer en breder bureau met ruimte voor snoeren. Als u met veel dossiers en papierwerk werkt. Dan is een ruim bureau voor thuiswerk of een bureau met lades en opbergruimte wellicht iets voor u. U wilt misschien ook een plek om uw papierwerk te stapelen, te ordenen en op te bergen, en een plek om schrijfgerei te organiseren (zoals een lade). Denk ook aan een bureauhoogte waarbij u uw armen kunt uitstrekken en comfortabel kunt werken.

2. Houd rekening met de grootte van uw ruimte

Bureautafels kantoor

Als u eenmaal weet hoe u uw bureau gaat gebruiken en hoeveel mensen er aan uw bureau zullen werken, moet u nagaan hoeveel ruimte u hebt om mee te werken. Misschien heeft u voor een thuiskantoor alleen een kast, een hoekje in uw woonkamer of een kleine ruimte naast uw bed. Of het tegendeel, misschien heeft u een groot kantoor en zou het vreemd aanvoelen om een klein bureau langs één muur te hebben. U moet rekening houden met de grootte en de nuances van uw kamer en de exacte plek voor uw bureau. Als je te maken hebt met een kleine ruimte, kijk dan ook eens naar onze tips voor het inrichten van een klein thuiskantoor. En vergeet niet te meten en te controleren of er fysieke beperkingen zijn om een bureau in uw ruimte te plaatsen, zoals de breedte en grootte van uw deuropeningen, trappenhuizen, enz.

In een klein kantoor wilt u bijvoorbeeld een hoek optimaal benutten met een L-vormig bureau. Of misschien hebt u iets compacters nodig, zoals een hoekbureau. Aan de andere kant, in een groot kantoor waar u veel oppervlakte nodig hebt, is een U-vormig bureau misschien wel op zijn plaats. Bepaal welke vorm en configuratie van het bureau u nodig hebt, want dat zal ook van invloed zijn op de andere kantoormeubelen die u in uw ruimte plaatst.

3. Vergeet niet: Ergonomie speelt een grote rol

Laten we nu eens kijken naar uw werkstijl, want hoe u werkt is belangrijk bij het kiezen van een bureau. Om te beginnen, houdt u van staan of zitten als u werkt? Een sta-bureau dat omhoog en omlaag kan worden bewogen kan ideaal voor u zijn als u graag actief blijft en niet uren achtereen zit. Maar als u graag zit terwijl u werkt, zorg dan voor een bureau met genoeg beenruimte om een grote comfortabele bureaustoel neer te zetten. Ook zijn er verstelbare bureautafels die zowel voor zitten als staan kunnen worden gebruikt; zit-sta bureaus.

Moet u kunnen draaien tussen beeldschermen of alles voor u hebben? Heeft u verschillende werkgebieden nodig, zoals een computer en monitor aan de ene kant en een oppervlak voor papierwerk aan de andere kant? Bepaal wat voor u het meest productief is. Een L- of U-vormig bureau kan perfect zijn als u vaak moet schakelen voor uw werk. Of als u al uw werk en beeldschermen voor u wilt hebben, zorg dan voor een computerbureau dat lang genoeg is om alles op één oppervlak te plaatsen.

Hoe zit het met het comfort van uw armen? Heeft u een bureau nodig dat diep genoeg is voor uw armen en polsen om comfortabel op het toetsenbord te kunnen zitten? Een goede vuistregel is ervoor te zorgen dat uw bureau niet zo smal is dat uw toetsenbord of laptop precies op de rand van uw tafel zit – wat uw armen, polsen en nek zal belasten. Ook goed om te weten: monitoren moeten op ooghoogte of hoger staan om een goede nekhouding te behouden.

4.Houd rekening met kwaliteit en duurzaamheid

Ten slotte zijn materialen belangrijk bij het kiezen van een bureau voor thuiskantoor. Een bureau dat is gemaakt van kwaliteitsmaterialen en goed is ontworpen, is de investering waard omdat u het nog jaren zult houden. Een bureau dat de juiste afmetingen heeft, maar gemaakt is van middelmatige materialen en een middelmatig ontwerp zal op den duur slijtage vertonen en u zult het sneller moeten vervangen dan u denkt.

Als u veel lades gebruikt, wilt u stevig geconstrueerde lades met een duifscharnier en goede rolmechanismen. De meeste oude of oudere bureaus hebben lades van hout op hout, die de neiging hebben krom te trekken en vast te gaan zitten, terwijl nieuwere bureaus zijn uitgerust met zachte sluitmechanismen die dichtslaan voorkomen. Hoe dan ook, zorg ervoor dat u alle ontwerpelementen controleert, want een tafel die u en uw werk bijhoudt, moet altijd de maatstaf zijn bij het kiezen van een bureau.

5.Match de kleur en stijl af op de inrichting van de ruimte

Kleur en stijl is belangrijk bij het kiezen van een bureautafel. Om een samenhangend decor in uw kantoor te behouden, kiest u een bureau in een kleur die past bij de omringende meubels, decoraties en andere visuele elementen.

Neem een paar minuten de tijd, voordat u een bureau aanschaft, om uw kantoorruimte te inventariseren en de kleuren van de inrichting te bepalen. In het verleden werden kantoorruimtes voornamelijk ingericht met basiskleuren zoals bruin, beige en andere neutrale kleuren. In het afgelopen decennium zijn meer en meer bedrijven overgestapt op fellere en gedurfdere kleurenschema’s voor de inrichting van hun kantoren. Bedenk goed welke kleuren en stijlen in uw kantoor passen, zodat het bureau naast alle fysieke voordelen die het met zich meebrengt, ook het pronkstuk is van uw kantoor, die naadloos aansluit met de rest van de ruimte.

Vind uw ideale bureautafel bij Kantoormeubel4sale

Bij kantoormeubel4sale hebben wij een groot assortiment bureaus en bureautafels. Heeft u na het lezen van de blog vragen over een bepaald onderwerp, of heeft u hulp nodig bij het uitzoeken van uw ideale bureau? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

    Advies nodig?

    Wil je meer weten over onze diensten, producten of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op.

    Dit bericht is gepost in Bureau. Bookmark de link.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *