5 punten om op te letten bij de keuze voor een monitorarm

Door de jaren heen is een monitorarm van groot belang geworden voor zowel kantoorwerknemers als kantoorwerkgevers vanwege het feit dat ieder persoon een comfortabel werkgebied nodig heeft. Een monitorarm zorgt ervoor dat iedereen efficiënt en gefocust kan werken. Door de meerdere schermen wordt het gemakkelijker om alle informatie in beeld te houden en alles in overzicht te hebben. Maar, als de monitorarm niet goed werkt krijgen mensen er veel last van. Wat voor problemen kan een monitorarm veroorzaken? 

1. Problemen met de stabiliteit 

 Een monitorarm zorgt ervoor dat de schermen hangen in plaats van op het bureau staan waardoor werknemers meer plek hebt om notities te kunnen schrijven en tegelijkertijd een goed postuur kunnen aanhouden doordat de nek recht staat. Maar als er problemen zijn met de stabiliteit van de monitorarm, dan kunnen werknemers er veel last van krijgen omdat de monitorarm te veel zal bewegen en te onbetrouwbaar zou zijn doordat het op elk moment kan neerzakken of ook neervallen. Hier moet een werkgever bij de keuze van een monitorarm rekening mee houden want als een monitorarm van hoge kwaliteit gekocht wordt, dan is de kans veel minder dat een van deze problemen kunnen ontstaan.  

2.  Lage Gewichtscapaciteit 

Het tweede probleem dat kan voorkomen is een lage gewichtscapaciteit. Dat komt omdat, wanneer jij als werkgever, een goedkope monitorarm koopt en een duur en zwaar scherm hebt dan gaat de monitorarm veel moeite hebben om het scherm recht te houden en ook nog de val te vermijden. Hierdoor is het van essentie dat de werkgevers er goed naar kijken en een onderzochte conclusie trekken voor de best bijbehorende monitorarmen. Daarentegen zijn vele monitoren door de jaren heen veel lichter geworden en worden de correcte monitorarmen erbij verkocht zodat iedereen een goed idee kan krijgen welke monitorarm past bij de monitor.  

3. Beperkte Toepassingen en Mogelijkheden 

Een ander probleem dat kan ontstaan is moeilijkheden met de toepassing van de monitorschermen. Vele monitorarmen zijn gemaakt om comfortabel te werken en gemakkelijk jouw scherm te draaien en belangrijke overzichten te laten zien naar klanten of medewerkers. Desondanks zijn er nog monitorarmbedrijven die zich daar niet in verdiepen en een monitorarm zonder gemakkelijke toepassing leveren. Dit kan tot veel frustratie leiden aangezien er niet goed gewerkt zou kunnen worden doordat het scherm ongemakkelijk op de monitorarm staat. 

4. Slechte Draadkabelbeheer 

Draadkabel beheer is erg belangrijk voor een nette werkplaats. Vaak zien we dat er bedrijven zijn met een slechte draadkabel beheer en alle kabels in een puinhoop achter de schermen liggen. Er wordt weinig nadruk op het kabelbeheer gelegd dat toch wel een van de belangrijkste dingen is, en een reden waarom we het meenemen in deze blog. Vele monitor bedrijven verkopen een monitor en monitorarm zonder mogelijkheden voor net kabelbeheer. Uiteindelijk leidt dit tot een verstrikking en weten vele kantoormedewerkers niet waarom een kabel opeens niet werkt en of er iets kapot is. 

5. Monitor Breedte Restricties 

Vele bedrijven willen vaak grote monitoren kopen zodat er veel overzicht is en het makkelijker is om te zien wat er op het scherm staat. Maar, het probleem dat zich kan ontwikkelen is dat de monitorarm het niet kan ondersteunen. Dit kan voorkomen doordat er een te groot scherm is gekocht bij de monitorarm of het tegenovergestelde. Om dit tegen te houden, is het erg belangrijk om veel onderzoek te doen voor welke breedte en lengte een monitor niet te zwaar is voor de monitorarm, anders kan het zijn dat de monitorarm niet geschikt is voor de schermen. 

 Kantoormeubels4sale Lost Jouw Uitdagingen Op! 

Terwijl andere bedrijven er geen nadruk op leggen, doet Kantoormeubels4sale het wel! Wij helpen bedrijven om het beste werkgebied te verkrijgen en uiteindelijke alle werknemers blij te houden. Alle grote en kleine details zijn in overweging genomen en daarom hebben wij een uitgebreid assortiment aan monitorarmen. Ben jij geïnteresseerd in meer? Neem een kijkje naar de monitorarmen afdeling op onze website. Ook kun je vrijblijvend contact met ons opnemen.

    Advies nodig?

    Wil je meer weten over onze diensten, producten of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op.

    Dit bericht is gepost in Bureau. Bookmark de link.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *